background

Niet alleen in Engeland rijd een spannende competitie, ook Duitsland heeft een rijke historie als het gaat om motorracen. Het Duitse Superbike IDM (internationale Deutsche Meisterschaft)

kende al vele grote namen zoals Berger, Max Neukircher, Smrz en Jed Metcher om maar een paar willekeurig te noemen.

Een superklasse die enorm populair is dankzij de vele grote kampioenen die er rijden maar niet minder door de absolute toegankelijkheid. Tijdens de raceweekeinden wordt alles in het werk gesteld de toeschouwers een top ervaring te laten beleven, met races die vaak echt kuip tegen kuip beslecht worden.

 

De motoren op drie wielen, een vreemde eend want waar hoort het nu meer bij, de autosport of de motorsport als we het toch in een hokje willen duwen. Feit is dat alles is opgebouwd rondom de motoren en wat nog belangrijker is, de sidecars vormen een hechte groep fanatiekelingen die naast de track met elkaar omgaan als één grote familie. Hechter kom je het nauwelijks tegen.

 

Ieder jaar komen de beste coureurs van alle landen naar het EK om te strijden voor de eer. Het EK wordt vaak in het Spaanse Albacete gehouden, één van de vele Spaanse banen die bekend staat als een echte Dunlop baan. De Pirelli rijders hebben hier echt een probleem met de banden.

 

Copyright © 2024 Anypicture.nl | Racepicture.nl. Alle rechten voorbehouden.