background

De koningsklasse waarin de grote jongens domineren. Brullende motoren met veel vermogen soms maar op het randje in de grip te houden, meestal door heel veel electronica. 

In deze serie uit 2010 zijn helaas inmiddels 2 coureurs niet meer onder ons, Nicky Hayden hier op de Ducati  en Marco Simencelli.

 

Met name in de Moto 3 klasse zijn regelmatig Nederlanders aan de start verschenen. Zij hebben inmiddels hun weg gevonden op het Internationale niveau. Op het moment van schrijven maakt Bo Bendsneyder de overstap naar de Moto2 klasse en 

na verschillende starts in de moto 3 heeft Michael van der Mark zijn weg gevonden als WK Supersport kampioen, WK Superbike rijder en mocht hij als invaller van Folger starten in de MotoGP voor het Tech3 team. 

Elektronica in de MotoGP doet enorm veel, zo is er een wheely controll die moet voorkomen dat de motor onder de kont van de rijder weggetrokken wordt. Een wheely is in snelheid lang niet altijd effectief maar het echte gooien en smijten met de machine waarbij het voorwiel constant los komt ziet er wel spectaculair uit.
In 2007 werd deze cup op naam geschreven van Johan Zarco, de belofte in de MotoGP van nu, en in 2015 wit Bo Bendsneyder als eerste Nederlander de Cup te winnen na een extreem spannend slot. De instapklasse op wereldniveau waaraan jong talent na geselecteerd te zijn kan strijden op identieke machines met een identieke kleurstelling en aankleding. 

Ze zijn er in alle soorten, maar deze kampioenen hebben soms al heel veel meer titels in de pocket. Je ziet ze verschillende klassen doorlopen en overal komen ze boven. Ze blijven meestal gewoon met eigen startnummer rijden en laten de 1 voor wat het is. En soms, triest genoeg soms kun je alleen maar denken dat hij nog vele titels zou hebben behaald als het lot anders was geweest.

Copyright © 2024 Anypicture.nl | Racepicture.nl. Alle rechten voorbehouden.